Fırsatlar Üye Yakını 2.El Pazar SoruYorum

Çerez Politikası

ÇEREZ POLİTİKASI

 

turkhavakbiz.com Çerez Politikası (aşağıda kısaca “Politika” olarak anılacaktır.) THY A.O Personeli Sosyal Yardım Vakfı (aşağıda kısaca “Türk Havak” olarak anılacaktır.) tarafından hazırlanmıştır ve turkhavakbiz.com Gizlilik Politikası’nın ekini oluşturmaktadır.

 

THY A.O Personeli Sosyal Yardım Vakfı (“Türk Havak”) olarak sahip olduğumuz turkhavakbiz.com ziyaretçilerinin gizlilik ve kişisel verilerinin korunması haklarını gözeterek ziyaretçilerimize daha iyi bir kullanım deneyimi sağlayabilmek için kişisel verilerini işlemekte ve internet çerezleri kullanmaktayız. Birçok web sitesi gibi, turkhavakbizcom’da da (aşağıda kısaca “Portal” olarak anılacaktır.) ziyaretçilere kişisel içerik ve reklamlar göstermek, Portal üzerinde trafik analizi gerçekleştirmek ve ziyaretçi kullanım alışkanlıklarını anlamak amacıyla Çerezler kullanılmaktadır.

 

Türk Havak, bu Politika’yı Portal’da hangi tür çerezlerin hangi koşullarda kullanıldığını, ziyaretçilerin bu konudaki tercihlerini nasıl yönetebileceğini açıklamak amacıyla hazırlamıştır.

 

Ø  Çerez ("Cookie") Nedir?

 

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla bilgisayarınıza (ya da akıllı telefon veya tablet gibi diğer cihazlarınıza) kaydedilen ve genelde harf ve rakamlardan oluşan çok küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaretçilere ilişkin isim, cinsiyet veya adres gibi kişisel verileri içermezler.

 

Çerezler, ziyaret ettiğiniz web sitesini yöneten sunucular tarafından oluşturulurlar. Böylelikle ziyaretçi aynı siteyi ziyaret ettiğinde sunucu bunu anlayabilir. Çerezler, web sitesi sahiplerine aynı ziyaretçinin siteyi yeniden ziyaret ettiğini gösteren kimlik kartlarına benzetilebilir. Bu dosyada Web Sitesi gezintinize ait bilgiler saklanır. Böylelikle erişim sağladığınız cihazlarınız Web Sitesi'ni tekrar kullandığınızda bu verilerinizi hatırlayacaktır. Dolayısıyla çerezler, Web Sitesi'ni etkili ve daha kolay kullanabilmeniz için gerekli ve önemlidir. Çerezler ayrıca Web Sitesi'nde ve üçüncü kişilerin web sitelerinde size daha uygun hizmet, ürün veya teklifler sunabilmemiz için kullanılmaktadır.

 

Çerezler konusundan daha detaylı bilgi için www.aboutcookies.org ve www.allaboutcookies.org adreslerini ziyaret edebilirisiniz.

 

Ø  Çerezlerle İşlenen Veri Türleri

 

Çerezler, türlerine bağlı olmak üzere, genel olarak, Portal’la eriştiğiniz cihazda tarama ve kullanım tercihlerinize ilişkin verileri toplamaktadır. Bu veriler, eriştiğiniz sayfaları, incelediğiniz hizmet ve ürünlerimizi, Portal’da yaptığınız gezintiye ilişkin tüm bilgileri kapsamaktadır.

 

 

Ø  Kullanılan Çerezler, Çeşitleri ve Özellikleri

 

Çerezler, sahipleri, kullanım ömürleri ve kullanım amaçları bakımından sınıflandırılabilir.

 

Aitliğine göre, Portal çerezleri ve üçüncü taraf Çerezler kullanılmaktadır. Portal çerezleri, Türk Havak tarafından yönetilirken, üçüncü taraf çerezlerini farklı firmalar yönetmektedir.

 

Kullanım ömrüne göre, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılmaktadır. Oturum çerezleri ziyaretçinin Portal’ı terk etmesiyle birlikte silinirken, kalıcı çerezler değişen sürelerle ziyaretçilerin cihazlarında kalmaktadır.

 

Kullanım amaçlarına göre, Portal’da teknik çerezler, doğrulama çerezleri, hedefleme/reklam çerezleri, kişiselleştirme çerezleri ve analitik çerezler kullanılmaktadır.

 

ü  Oturum Çerezleri

 

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin Portal’ı ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Oturum Çerezleri, internet sitesini kullanımınız sırasında geçerli olan çerezlerdir ve bu çerezler tarayıcı kapatılıncaya kadar geçerliliklerini korurlar. Bu tür çerezlerin kullanılmasının temel amacı ziyaretiniz süresince Portal’ın düzgün bir biçimde çalışmasını sağlamaktır. Örneğin; birden fazla sayfadan oluşan çevrimiçi formları doldurmanızın sağlanmaktadır.

 

ü  Kalıcı Çerezler

 

Kalıcı çerezler Portal’ın işlevselliğini artırmak, ziyaretçilerimize daha hızlı ve iyi bir hizmet sunmak amacıyla kullanılan çerez türleridir. Bu tür çerezler ziyaretçi tercihlerini hatırlamak için kullanılır ve tarayıcılar vasıtasıyla kullanılan cihazda depolanır. Kalıcı Çerezler, tarayıcınızda saklanan ve tarafınızdan silininceye dek veya son kullanım tarihine kadar geçerliliğini koruyan çerezlerdir. Kalıcı çerezlerin bazı türleri Portal’ı kullanım amacınız gibi hususlar göz önünde bulundurarak sizlere özel öneriler sunulması için kullanılabilmektedir. Kalıcı çerezler sayesinde Portal, aynı cihazla tekrardan ziyaret etmeniz durumunda, cihazınızda Portal tarafından oluşturulmuş bir çerez olup olmadığı kontrol edilir ve var ise, sizin siteyi daha önce ziyaret ettiğiniz anlaşılır ve size iletilecek içerik bu doğrultuda belirlenir ve böylelikle sizlere daha iyi bir hizmet sunulur.

 

ü  Teknik Çerezler

 

Teknik çerezler ile Portal’ın çalışması sağlanmakta, internet sitesinin çalışmayan sayfaları ve alanları tespit edilmektedir. İnternet sitesinin düzgün bir şekilde çalışabilmesi, kullanıcıların sitede gezinme ve site özelliklerinden yararlanması için kullanımı mecburi olan çerezlerdir. Bu çerezler anonim niteliktedirler.

 

ü  Doğrulama Çerezleri

Ziyaretçilerin şifrelerini kullanarak Portal’a giriş yapmaları durumunda, bu tür çerezler ile, ziyaretçinin Portal’da ziyaret ettiği her bir sayfada site kullanıcısı olduğu belirlenerek, kullanıcının her sayfada şifresini yeniden girmesi önlenir.

ü  Hedefleme/Reklam Çerezleri

 

Portal’da kullanıcılara sunulan reklamları özelleştirmek ve zaten görüntülenmiş reklamların tekrar gösterilmesini engellemek için kullanılan çerez türleridir. Tanınmış reklam sağlayıcıları ile çalışmaktadır. Sağlayıcılar ziyaretçilere özel reklamları sunabilmek için kendi çerezlerini yerleştirmektedirler. Reklam sağlayıcıları tarafından yerleştirilen çerezler internet sitelerinde ziyaretçilerin gezinme bilgilerini toplar, işler ve nasıl kullandıklarını analiz eder.

 

ü  Kişiselleştirme Çerezleri

 

Kullanıcıların tercihlerini farklı Portal sayfalarını ziyarette de hatırlamak için kullanılan çerezlerdir. Örneğin, seçmiş olduğunuz dil tercihinizin hatırlanması.

 

ü  Analitik Çerezler

 

Analitik çerezler ile Portal’ı ziyaret edenlerin sayıları, Portal’da görüntülenen sayfaların tespiti, Portal ziyaret saatleri, Portal sayfaları kaydırma hareketleri gibi analitik sonuçların üretimini sağlayan çerezlerdir. Analitik Çerezler; tercihlerinizin hatırlanması, internet sitesinin etkin şekilde kullanılması, sitenin isteklerinize cevap verecek şekilde optimize edilmesi vb. amaçlarla kullanılan ve siteyi nasıl kullandığınız hakkında verileri içeren çerezlerdir. Nitelikleri gereği bu türdeki çerezler kullanıcı adı ve benzeri kişisel verilerinizi içerebilir.

 

Ø  Çerezlerin Kullanım Amacı

 

Ziyaretçilerin Portal’la etkileşim biçimini daha iyi tanımak ve Portal ziyaret deneyiminizi iyileştirmek için çerezleri kullanıyoruz. Örneğin bazı çerezler dili veya tercihleri hatırlar; böylece Portal ziyaret edildiğinde bu tercihleri yeniden yapmak zorunda kalınmaz. Portal tarafından kullanılan çerezler bilgisayarınıza zarar vermez ve virüs içermez.Portal’da, Çerezler aşağıdaki amaçlar kapsamında kullanılmaktadır.

 

·         Portal’ın çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmek. Örneğin, Portal üyelerinin, üyelik bilgileriyle giriş yapabilmesi.

 

·         Portal’ı analiz etmek ve Portal’ın performansını arttırmak. Örneğin, Portal’ı ziyaret edenlerin sayısının tespit edilmesi ve buna göre performans ayarlarının yapılması ya da ziyaretçilerin aradıklarını bulmalarının kolaylaştırılması.

 

·         İlgili veri elde etme araçları genel olarak aşağıdaki amaçlarla kullanılmaktadır.

 

·         Portal üzerinden yeni özellikler sunmak.

 

·         Aygıtınız veya tarayıcı önbelleğiniz üzerinde ve Portal kullanımı hakkında bilgileri saklamak.

 

·         Ürün ve hizmetlerin kullanımını izlemek ve anlamak.

 

·         Portal kullanıcısı olan sizlerin deneyimini iyileştirmek, kişiselleştirmek.

 

·         Reklamlar yayınlamak, reklamları anlamak ve geliştirmek.

 

·         Portal ve sizin güvenliğinizi sağlamak.

 

·         Portal’ın işlevselliğini arttırmak ve kullanım kolaylığı sağlamak. Örneğin, Portal’ı ziyaret eden ziyaretçinin daha sonraki ziyaretinde kullanıcı adı bilgisinin ya da arama sorgularının hatırlanması veya Portal üzerinden üçüncü taraf sosyal medya faaliyetlerine bağlantı sağlamak.

 

·         Kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmek. Örneğin, ziyaretçilerin görüntüledikleri sayfa ve ürünler üzerinden ziyaretçilerin ilgi alanlarıyla ilgili reklam gösterilmesi.

 

Ø  Çerez Tercihlerinin Yönetimi

 

Ziyaretçilerin kendilerine ait hangi kişisel verilerin toplanabildiği konusunda tercihlerini serbestçe kullanabilmesi turkhavakbiz.com için son derece önemlidir. Bununla birlikte, Portal’ın çalışması için zorunlu olan Çerezler konusunda tercih yönetimi mümkün olamamaktadır. Ayrıca, bazı Çerezlerin kapatılması halinde Portal’ın çeşitli fonksiyonlarının çalışmayabileceğini hatırlatırız.

 

Portal’da kullanılan Çerezlere dair tercihlerini ne şekilde yönetebileceğinize ilişkin bilgiler aşağıdaki gibidir;

 

·         Ziyaretçiler, Portal’ı görüntüledikleri tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkanına sahiptir. Eğer kullanılmakta olan tarayıcı bu imkânı sunmaktaysa, tarayıcı ayarları üzerinden Çerezlere ilişkin tercihleri değiştirmek mümkündür. Böylelikle, tarayıcının sunmuş olduğu imkanlara göre farklılık gösterebilmekle birlikte, veri sahiplerinin çerezlerin kullanılmasını engelleme, çerez kullanılmadan önce uyarı almayı tercih etme veya sadece bazı Çerezleri devre bırakma ya da silme imkanları bulunmaktadır. Bu konudaki tercihler kullanılan tarayıcıya göre değişiklik göstermekle birlikte genel açıklamaya https://www.aboutcookies.org/ adresinden ulaşmak mümkündür. Çerezlere ilişkin tercihlerin, ziyaretçinin Portal’a erişim sağladığı her bir cihaz özelinde ayrı ayrı yapılması gerekebilecektir.

 

·         Çerezleri kapatmak için;

 

§  Chrome’da tarayıcı ayarlarınızda “Ayarlar/Gizlilik/İçerik Ayarları/Çerez kullanımını kapat” seçeneğini kullanabilirsiniz.

 

§  Internet Explorer kullanıcıları için “Seçenekler/İnternet Ayarları/Gizlilik/Ayarlar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.

 

§  Firefox kulllanıcıları için “Araçlar/ Seçenekler’/ Gizlilik/ Çerez kabul yöntemi/Firefox kapatılana kadar” seçeneklerini kullanabilirsiniz.

 

·         Çerezleri kapatmak ile ilgili daha fazla bilgiyi aşağıdaki sitelerde bulabilirsiniz:

 

§  Cookies in Chrome

 

§  Cookies in Internet Explorer

 

§  Cookies in Mozilla Firefox

 

Ø  Ziyaretçilerin Hakları

 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun 11. maddesi uyarınca ziyaretçiler, Türk Havak’a başvurarak, kendileriyle ilgili,

 

1.      Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

2.      Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

3.      Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

4.      Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

5.      Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

6.      Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

7.      İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

8.      Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptir.

 

Söz konusu haklar, kişisel veri sahipleri tarafından yazılı olarak ya da kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden iletildiğinde her hâlükârda 30 (otuz) gün içerisinde değerlendirilerek sonuçlandırılacaktır. Taleplere ilişkin olarak herhangi bir ücret talep edilmemesi esas olmakla birlikte, Türk Havak Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen ücret tarifesi üzerinden ücret talep etme hakkını saklı tutar.

 

Ø  Çerez İzinleri

 

Portal’ı kullanmanız neticesinde, çerezlerin Politika çerçevesinde, Politikaya uyumlu olarak kullanılmasına onay vermiş olursunuz. Elektronik cihazınızda Çerez uygulamalarını kabul etmek istememeniz halinde, Çerez uygulamasını reddedebilirsiniz. Çerezleri reddetmeniz durumunda internet sitemiz veya mobil uygulamalarımız gerektiği gibi çalışmayabilir veya talep ettiğiniz hizmetlerin sunulması sırasında aksaklıklar meydana gelebilir.

 

Ø  Bilgilendirme

 

Çerezlerin kullanımına ilişkin bilgilendirme, Portal’a yapılacak ilk ziyarette açılır pencere ile verilecek olup, bu pencereyi kapattığınızda işbu Çerez Politikası’nı kabul etmiş sayılacaksınız.

 

Ø  Rıza ve Politika'daki Değişiklikler

 

Türk Havak Politika ile ziyaretçilerine Çerez kullanımı konusunda detaylı açıklama sunmayı ve Çerez tercihleri konusunda bilgilendirmede bulunmayı hedeflemiştir. Bu bakımdan, Portal’da yer alan Çerez bilgilendirme uyarısının kapatılması ve Portal’ın kullanmaya devam edilmesi halinde Çerez kullanımına rıza verildiği kabul edilmektedir. Ziyaretçilerin Çerez tercihlerini değiştirme imkânı her zaman saklıdır.

 

Türk Havak, Politika hükümlerini dilediği zaman değiştirebilir. Güncel Politika Portal’da yayınlandığı tarihte yürürlük kazanır.

 

Son güncelleme tarihi: 04.10.2019

Çerezler (cookie), web sitemizi ve hizmetlerimizi daha etkin bir şekilde sunmamızı sağlamaktadır. Detaylı bilgi için Gizlilik Politikası ve Kullanıcı Veri Politikasını inceleyebilirsiniz.